16. heinäkuuta 2015

Sijoittajan vapaapäivä


Sääennuste lupasi aurinkoista säätä koko päivälle, joten ei kun pyörän päälle ja kohti stadia.

Ensimmäiseksi parkkeerasin pyöräni Kluuvikadulle ja menin tutustumaan Nordnetin asiakastiloihin Yliopistonkadulle. Siellä oli asiakkaille pari nettikonetta, lehtiä sekä kahviautomaatti. Ryyppäsin kupillisen ja selasin nettiä.

Seuraavaksi suuntasin Katajanokalle, kohteena Keskon pääkonttori. Se olikin vähän muuttanut sitten viime kerran, mutta löytyihän se lopulta sisäänkäynnistä, jossa ei sanallakaan mainittu Keskoa. Pyysin Keskon vuosikertomusta. Vastaanottovirkailija ei ensiksi halunnut antaa, sanoi että ei tiedä voiko niitä antaa! No, esillä oli telineessä pari englanninkielistä, pyysin samanlaista suomeksi. No se kävi, ja takahuoneesta löytyi suomenkielinen kappale.

Googlailin seuraavaksi UPM:n pääkonttorin osoitetta, kun ei näyttänyt enää olevan Etelärannassa. No se oli nykyään Alvar Aallon kadulla. Ensin ajattelin kuitenkin käydä Spondan konttorilla Korkeavuorenkadulla. Se löytyikin helposti. Vastaanottovirkailija ei taaskaan tiennyt, että onko heillä vuosikertomusta, mutta onneksi paikalla oli joku henkilökuntaan kuuluva, joka tiesi että tilinpäätös löytyy. Ja sehän kelpasi minulle.

Kadun toisella puolella olin bongannut CapManin konttorin, ajattelin käväistä myös siellä. Taas oli ulkoistettu vastaanottohenkilö, eikä hän tiennyt että vuosikertomuksia olisi jaossa. Kuulemma kaikki ovat lomalla, joten ei voi kysyäkään keltään. No, kiitin ja poistuin tyhjin käsin.

Suunnistin seuraavaksi Aleksille, Nordean konttorille, ehkä sieltä saisi Nordean vuosikertomuksen. Infotiskiltä kysyin, että löytyisikö painettua vuosikertomusta. No eipä ollut tuttu juttu tällekään henkilölle, pomo oli juuri kokouksessa, joten ei pystynyt edes kysymään. Lupasi kyllä ottaa selvää ja palata asiaan, mutta kiittelin, että täytyy mennä ja pärjäillä nettiversiolla.

Sanomataloa.
Nyt kohden Alvar Aallon katua, rautatieaseman ohitse. Sehän löytyikin helposti. Sisään Biofore-taloon, jossa mainostettiin taidenäyttelyä. Mutta vastaanottoon ei päässytkään, portti oli kiinni. Siinä ihmetellessäni miten päästä sisään vahtimestari tuli kysymään, että voisiko auttaa. Pyysin vuosikertomusta, ja se olikin tällä kertaa tuttu juttu, jonka lupasi käydä hakemassa pahoitellen remonttia. Sain vuosikertomuksen ja pari muuta esitettä. Kun vieressä oli Sanomatalo, ajattelin käväistä sielläkin. Vastaanotto löytyi helposti, mutta eipä sielläkään olleet ulkoistetut työntekijät löytäneet vuosikertomuksia. Sanoivat, että heinäkuussa on suljettuna piste, josta vuosikertomuksia saisi. Vesiperä taas.

Sitten polkaisin Kamppiin burgerille ja sieltä Arvopaperikeskukseen. Siellä katselin erään mediassakin esiintyneen "osinkkosijoittajan" omistuksia, löytyihän niitä reilun kahden miljoonan edestä, vaikka varmasti jäi jokin yhtiö tsekkaamattakin. Myös eräs tv:stä tuttu osinkostrategi näytti omistavan 800 kpl Fortumia.

Vielä ajattelin poiketa Kemiran pääkonttorilla Ruoholahdessa, jossa vuosikertomus olikin esitehyllyssä tarjolla. Alkoikin olla aika polkaista kotiin, jossa eteisessä oli päivän postin seassa Exelin vuosikertomus. Eli päivän saalis yhteensä viisi vuosikertomusta. Ei huono!

Päivän saalis.

Muutokset:
 17.7.15: Alvar Aallon tie -> katu

2 kommenttia: