17. toukokuuta 2015

Viikonlopun väkästelyä

Jo jonkin aikaa on jo mielessä ollut, että voisi laittaa salkun sisällön näkymään automaattisesti päivittyvänä taulukkolaskentasivuna, kuten useat muut bloggaajat ovat tehneet, kuten esimerkiksi Dividendhawk, Kinski ja Viisikymppisenaelakkeelle.

Pienellä googletuksella löytyikin ohjeita: ensin pitää tehdä haluttu taulukkolaskentasivu Googledocs-palveluun, josta sen voi julkaista ja liittää omaan sivustoonsa. Taulukkolaskentasivu oli sinänsä suoraviivaista tehdä, kopioin sisällön omasta Excelistä Google Sheet:iin. Jotta osakkeiden kurssit päivittyisivät automaattisesti, piti käyttää GOOGLEFINANCE-funktiota, jolle annetaan halutun osakkeen "tikkeri". Funktio antaa oletuksena kurssin, mutta se osaa antaa muitakin tietoja, esim. kurssitiedon ajanhetken, muutoksen, vuoden ylimmän ja alimman kurssin sekä muitakin tietoja, esimerkiksi EPS:in.

Yllättäen kaikki suomalaiset osakkeet löytyivät pelkästään antamalla kotipörssin tikkeri, jenkkiosakkeet tietysti, mutta myös ETF:t. XDUK ETF:lle lisäsin pörssitunnuksen määreeksi FRA, jonka kuvittelen tarkoittavan Frankfurtin pörssi (XETRA), sillä oletuksena funktio haki kurssin Lontoon pörssistä penceinä. Vaikka dokumentaatiossa sanottiin että myös sijoitusrahastot löytyvät, niin Nordnetin Norja Superrahastoa enkä lyhyen koron rahastojani lähtenyt etsimään, sillä en tiedä edes niiden tikkeriä, enkä usko niitä tuolta löytyvän. Jos joku kuitenkin tietää miten ne löytyvät, niin olisin tiedosta kiitollinen!


5 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää salkku. Selvyyden vuoksi toivoisin itse vielä yhtiöiden nimet kokonaan ja omalla rivillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan hyvä pointti, lisäsinkin nuo nimet saman tien! Vähän oli ongelmia nimien pituuksien kanssa, esim IS3N:n koko nimi kun on "iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF (EUR)"

   Poista
 2. Itse haen noiden Nordnetin superrahastojen hinnat morningstarin sivuilta.. ei kauhean elegantti ratkaisu, mutta toimii. Esim.: =SUBSTITUTE(index(IMPORTHTML("http://www.morningstar.fi/fi/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000TH8U";"Table";11);2;3);"NOK ";"")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset neuvosta, sehän toimi hienosti! Nyt on Superfonden Norge:kin mukana listauksessa, vaikka edustaakin vain 0,1 prosenttia salkusta.

   Poista
 3. No nyt alkaa näyttää jo hyvältä, toki itseltäni löytyy vielä aika paljon muuta ehkä turhaakin tietoa.

  Ps, vaihdoin blogini nimen ja osoitteen, joten lisäätkö minut uudelleen blogrolliisi, kiitos =)

  Terveisin,
  Entinen viisikymppisenä eläkkeelle, nykyinen osinkokuningas.blogspot.com

  VastaaPoista