7. maaliskuuta 2015

Lynxin opettelua

Ensimmäinen valuutanvaihto tehty Lynxissä käyttäen TWS:ää (Trader Workstation): piti myydä valuuttaparia EUR/USD saadakseni euroillani dollareita. Kauppa tapahtuu valuuttamarkkinoilla, eli rajahinnan voi asettaa kuten osakepörssissä.

Kytkin myös lisäturvan päälle kirjautumiseen, eli nyt pitää kirjautuessa syöttää vaihtuva koodi, joka katsotaan listasta, eli vähän vastaava kuin suomalaisissa pankeissa. Heti sai väliaikaisen tunnuslistan, jonka tallensin koneelle, myöhemmin tulee postissa varsinainen läpyskä. Oletuksena tämä ei ole päällä, mutta Account Managementissä sanotaan, että Lynx ei ota vastuuta, jos joku putsaa tilin, ellei varmistus ole käytössä. Mielestäni vähän outoa, että sitä ei oletuksena ole päällä, vaan pitää itse keksiä.

Muutaman huonon puolen olen palvelusta havainnut:
- Ainakin ruotsalaisista ja saksalaisista osingoista peritään 30 % lähdeveroa, jonka saa tosin takaisin kun anoo ko. maan veroviranomaiselta. Turhaa vaivaa kuitenkin.
- Valuutanvaihto maksaa minimissään $4, esim. $1000 vaihdossa se on 0,4 % kun Nordnetissä vaihto on aina 0,15%. Vaihtamalla suurempia summia, ero toki tasoittuu ja kääntyy Lynxin eduksi kun summa on suurempi kuin 2700 dollaria.
- verottajalle ei kuulemma mene mitään tietoja osingoista eikä kaupoista, joten ne pitää kaikki ilmoittaa itse.

Kauppalehden keskusteluissa on melko vilkas keskustelusäie Lynxistä ja IB:stä, josta voi jotain tiedonmurusiakin löytää:
Lynx vai Interactive Brokers?

5 kommenttia:

 1. Itsekin opettelemassa Lynxiä. Mistä löytyi info 30% lähdeverosta? Tuo on ikävä yllätys.

  VastaaPoista
 2. Tuolta Kappalehden palstalta tuon luin, omaa kokemusta ei tietenkään ole. Mutta homma perustuu siihen, että Lynx noudattaa IB:n verosääntöjä, joka puolestaan noudattaa Yhdysvaltojen ja osinkoa maksavan yhtiön kotimaan välisiä verosopimuksia. Siellä oli linkki Seeking Alphan sivulle, jossa on nuo prosentit maittain:

  http://seekingalpha.com/article/248039-withholding-tax-rates-by-country-for-foreign-stock-dividends?page=2

  VastaaPoista
 3. Itse olen IB:n asiakas ja tuskailen veroilmoituksen kanssa. Onkohan lynxistä yhtä vaikea kaivaa tiedot verottajalle?

  VastaaPoista
 4. Niin, Lynx:hän käyttää IB:n alustaa, joten luullakseni on täsmälleen yhtä vaikeata (tai helppoa).

  VastaaPoista
 5. VAROITUS! Ostin Lynxin kautta osakkeita. Osinkoa piti tulla 450€ Yhtiön osingonjaon tietojen mukaan Eipä tullut koskaan tililleni.

  VastaaPoista