3. marraskuuta 2014

Blogi avattu

Pitkään on muhinut mielessä bloggamisen aloittaminen. Arjen kiireistä johtuen se on jäänyt aloittamatta aiemmin, mutta nyt sitten päätin toteuttaa tämän ajatuksen.

Aihevalinta oli ilmeinen, halusin kertoa sijoittamisesta, pääasiassa osakesijoittamisesta, jota olen harrastanut jo vuosia, oikeastaan voin sanoa vuosikymmeniä.. Olen lueskellut muita kotimaisia bloggaajia jo jonkin aikaa, laitoinkin ne tuohon blogin reunaan listaksi.

Blogin nimeksi valitsin tällaisen vanhahtavan nimityksen kuin kuponginleikkaaja. Ennenhän pörssiosakkeet olivat fyysisiä papereita, joista leikattiin osinkolippuja osingon nostamiseksi. Tuota itsekin tein sijoittajaurani alkuaikoina.

Kielivalinta oli helppo: suomi sujuu parhaiten  ja salkkuni koostuessa enimmäkseen suomalaisista osakkeista ja rahastoista, en usko kenenkään ulkomaalaisen olevan kiinnostunut.

Myös bloggaamisen tarkoitusta piti hetkeksi pysähtyä miettimään, että miksi?
Luulen, että yksi tärkeimmistä syistä on omien ajatuksien jäsentäminen. Toisena on toive saada kommentteja muilta, sijoittaminen on, ainakin minun kohdallani, ollut varsin yksinäistä puuhaa. Olen toki roikkunut sijoitusaiheisilla keskustelupalstoilla, mutta keskustelu siellä on lähinnä viihdettä.

Haluan myös saada itselleni jonkin yhtenäisen kokoelman sijoittajahistoriaani, päiväkirjamaisten merkintöjen sekä kuukausi- ja vuosikatsausten muodossa. Jää nähtäväksi minkälainen arkisto tästä syntyy.

No niin, blogi on avattu!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut uudesta blogista ja mielenkiinnolla seuraan tekemisiäsi. Harvalla on tuollaista historiaa esitettävänä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mielenkiinnolla on tullut sinunkin blogiasi seurattua.

    VastaaPoista