18. joulukuuta 2015

Ostamisen sietämätön vaikeus

Tavoitteenani on ostaa osakkeita salkkuuni tasaisesti, sillä markkinoiden ajoittaminen on vaikeaa, ja olen huomannut, että ainakin minulle jopa mahdotonta.

Mutta en kuitenkaan ole ostanut pieniä Nordnetin kuukausiostoja lukunottamatta mitään sitten syyskuun lopun. Kuitenkin seurailen markkinoita käytännössä joka päivä. Ja käteistäkin olisi. Ei vaan ole tuntunut hyvältä hetkeltä ostaa.

Päivänä kun kurssit nousevat, ajattelen että olisi pitänyt ostaa eilen, nyt ei enää kannata kun osake on noussut jo noin paljon. Laskupäivänä taas ajattelen, että nyt ei kannata ostaa, lasku todennäköisesti jatkuu huomenna, jolloin saa halvemmalla. No, jos lasku jatkuu, niin nythän ollaan laskuputkessa, voidaan mennä todella alas, odotellaan vähän. Ja sitten alkaakin taas hiipivä nousu, jossa päätän ostaa heti kun kurssi putoaa pohjiin jossa just käytiin. Ja niin ei sitten tietänkään käy, vaan seuraan katseella nousevaa kurssia.. Onko tuttua?

Kuinka sitten pitäisi toimia? Sen kun tietäisi, niin tämä sijoittaminenhan olisi helppoa.

2 kommenttia:

 1. Rahastoissa homma on vielä vaikeampi. Toimeksianto toteutuu vasta seuraavana päivänä, joten sitä tehdessä ei tiedä, mihin hintaan tulee saamaan. Itse merkitsin Nordnetin Norjan rahastoa indeksin ollessa -1 %, mutta sen jälkeen alkoikin nousu ja päädyin maksamaan siitä +1 % (tai oikeastaan +2 % merkintähetken hintaan).

  Toisaalta tuota merkintäviivettä voi käyttää ratkaisemaan ongelmaasi. Jos ajattelet, että "huomenna laskee lisää", niin silloinhan merkintä pitää tehdä jo tänään. Joskus menee pieleen, mutta sille ei vaan voi mitään. Kuluttomuus tekee sen, että ostoerät voi pitää niin pieninä, että "väärään hintaan" tehdyt ostot eivät paljoa haittaa. Itse esim ostin isomman pudotuksen jälkeen satasella sitä Norjaa ja kun lasku jatkui seuraavana päivänä, niin laitoin heti toisen satasen, jolloin tulikin se harmittava +2 %. Jälkiviisaana olisi kannattanut laittaa heti se koko 200 €, mutta eihän tuollaisessa jälkiviisastelussa ole mitään järkeä. Pieniä eriä, kun vähänkään tuntuu siltä, niin keskimäärin tulee ihan ok hinta. Pohjien kalastelu on mahdotonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, noissa kuluttomissa rahastomerkinnöissä voi ja kannattaakin hajauttaa ostot useampaan erään, mutta kun osake-erän kulut per kauppa on vaikka 9 euroa, niin se tarkoittaa että haluan ostaa vähintään 900 euron eriä, ja silloin voi helposti alkaa puristaa mailaa kun pitäisi laukaista..

   Poista