27. helmikuuta 2015

Lynx-tili avattu

Tuli sitten tartuttua Lynxin avajaistarjoukseen ja täytettyä tilinavaushakemus. Hakemus on pdf-tiedosto, jota ei kuitenkaan ole tehty tietokoneella täytettäväksi, vaan tarkoitus on tulostaa lomake, täyttää se kynällä ja sitten lähettää tavallisella postilla. No, jossain luki että hakemuksen voi myös palauttaa sähköpostitse, joten täyttelin sen Adobe Acrobat readerillä, jolla voi käyttää kommentteja, leimoja rastimiseen ja valokuvatusta allekirjoituksesta voi tehdä custom leiman. Mukaan vielä sähköinen sähkölasku (ei löytynyt kaasulaskua!) ja valokuva passista. Ja maililla menemään.

Vastaanottokuittaus tulikin heti seuraavana päivänä, hyväksymisilmoitus sitä seuraavana, jossa oli ohje rahansiirtoon. Tein euromääräisen 3000 euron siirron annetulle saksalaiselle tilille. Seuraavana päivänä tuli kolme viestiä (kaikki vielä tuplana) vahvistus siirron saapumisesta ja pyyntö soittaa asiakaspalveluun sähköpostiosoitteen vahvistamiseksi, linkit asennusohjelmaan (Windows ja Apple), linkki käyttöohjeeseen ja linkit luottotilin sekä monivaluuttatilin ohjeisiin.
Soitin tänään 09-alkuiseen numeroon, jossa vastasi englantia hollannin aksentilla puhuva mies. Hän kuitenkin ilmeisesti puhelinnumerostani heti tiesi kuka olen ja mitä haluan, eli sähköpostitilin muuttamista, jonka senkin näki koneelta. Eli homma ei pari minuuttia enempää kestänyt. Muutos ei kuitenkaan tullut heti voimaan, vaan näkyi hetken kuluttua pending-tilassa.

Vähän hämmentävää on että Lynxin sivulla on "Kirjaudu sisään", josta mennään Account Management -sivulle. Ohjelmisto-menun alta löytyy WebTrader, joka on kevyt selainpohjainen versio kaupankäyntiohjelmasta. Varsinainen kaupankäyntiohjelmisto löytyy Ohjelmisto-menun kohdasta "Ympäristö", jossa on  Windows- ja Apple-versiot, tosin molemmista on myös selainversiot, joista toista kokeilin Linux-koneellani. Se ei kuitenkaan kunnolla toiminut, jolloin tuli mahdollisuus ladata tämä versio omalle koneelle, ja siellä oli myös valittavissa unix-versio. No latasin tämän unix-version (jar-paketti), ja se tuntuu toimivan Linuxissa. Siinä onkin hämmentävän paljon eri välilehtiä. Vilkaisin myös pdf-muotoista englanninkielistä käyttöohjetta, jossa on peräti 1250 sivua!

Siirtämäni rahat näkyvät tilillä, mutta nyt pitäisi keksiä mitä ostaa. Sitä miettiessä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti