1. tammikuuta 2015

Vuodenvaihteen peliliikkeet

Vuoden vaihtuessa sijoittajalla on aika tehdä viimeiset verotukselliset liikkeet. Näitä ovat mm. tappioiden realisointi varsinkin jos on voitollisia kauppoja tehtynä, mutta on myös mahdollista tehdä alle 1000 euron myynti, josta ei mene myyntivoitosta veroa.

Halusin käyttää tätä hyväkseni, ja mietin mitä myisin, sillä minulla on muutama osake-erä joiden ostohinta verotuksessa on joko puhdas nolla tai hyvin lähellä sitä. Mietin Sammon myyntiä, sillä sen osuus salkusta on kohonnut yli kymmenen prosentin. Amer Sportsin ja Huhtamäen osakkeissa oli osake-erät joiden hankintahinta on nolla. Kuitenkin nämä laskivat tiistaina, viimeisenä kaupantekopäivänä, ja kun sitten Saga Fursin tilinpäätöstiedote tuli vihdoin vähän ennen pörssin sulkeutumista, niin päätin myydä pienen omistukseni siitä. Yhtiö ei ole mielestäni laadukas enkä luota sen käsittelevän pienomistajia yhdenvertaisesti muiden omistajien kanssa. Eli se lähti myyntiin, enkä usko palaavani omistajaksi lähitulevaisuudessa.

Myös S-osuuskauppojen osuusmaksuja tuli Prismassa poiketessa merkittyä viisi kappaletta kolmen aiemman lisäksi. Nyt tuli hankittua Suur-Seudun Osuuskauppa, Osuuskauppa Hämeenmaa, Osuuskauppa Suur-Savo, Osuuskauppa Varuboden-Osla ja Turun Osuuskauppa, jotta kaikki maksoivat tänä vuonna 10 % koron osuuspääomalle (á 100 €). Nämä osuusmaksut pitäisi varmaan laskea sijoitusomaisuuteen.

Vuoden vaihtumista odotellessa huomasin USAlaisten osakkeiden olevan laskussa, ja ostin erän Philip Morrisia (PM), jolla on kohtuu iso osinko ja vakaat näkymät(?). Harkitsin myös AT&T:tä, mutta se jäi vielä ostamatta, kun ajattelin että operaattoreita (TLS ja ELI) on jo salkussa, muttei tupakkafirmaa.

Kuukausi- ja vuosikatsaus on vielä tekemättä, ne tulee varmaankin huomenissa.

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille blogini lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti